KOZMETIKALEPOTANoge

Noge je potopila u sredstvo za ispiranje usta a kada vidite razlog, poželećete da i vi to uradite odmah

Gljivice na noktima su veoma uporne i teško je da ih izlečite. Infekcija obično počinje kao bela ili žuta fleka ispod vrha nokta. Kako se gljivice šire dublje u nokat, to može da uzrokuje zadebljanje, diskoloracije i pucanje nokta – estetski neprivlačan i potencijalno bolan problem.

Nokti postaju tamni, bez sjaja i veoma lomljivi ili ispucali, mogu da počnu da se listaju i imaju neprijatan miris.

Ukoliko primetite male bele ili žute fleke ispod nokta, to može da bude znak početka infekcije i trebalo biste odmah da posetite svog lekara.

Zalečite vaša stopala i pružite im negu kakvu zaslužuju – jednostavno i lako, sa proizvodima iz vašeg domaćinstva.

 1. Možete se rešiti gljivica kada potopite vaša stopala u sredstvo za ispiranje usta svakoga dana po 30 minuta
  Sredstvo za ispiranje usta sadrži nekoliko bitnih sastojaka, kao i alkhol koji je dobar u suzbijanju gljivičnih infekcija. Neki od njih su sirće i sok limuna.
 2. Skidanje gljivica koji sa noktiju
  Za samo dve nedelje se možete otarasiti gljivica, ako potopite ruke u sredstvo za ispiranje usta.
 3. Beli luk za suzbijanje atletskog stopala
  Ovo je jedan od najboljih načina za lečenje atletskog stopala. Samo stavite malo belog luka između prstiju i ostavite da odstoji tu jedan dan.
 4. Kurje oči mogu biti izlečene upotrebom crnog luka
  Isecite parče crnog luka i natopite sirćetom koje ćete staviti u čarapu i na donji deo stopala. Ponovoti proces dok kurje oko ne bude dovoljno meko da može da se izvadi.
 5. Čilijem izlečite čukalj
  Stavite malo sosa i vazelina na čukalj, pa onda gazu da bi pokrili mešavinu. Crvene papričice sadrže kapsaicin koji u smiruju nerve koji uzrokuju bol i smanjuju otok.
 6. Pomoću soli protiv čukljeva
  So sadrži magnezijum sulfat što smanjuje zapaljenja i bol.
 7. Listerine za ispiranje usta
  Listerine za ispiranje usta koristi se za uništavanje bakterija, ali može da posluži i za lečenje gljivica na noktima. To je zato što sadrži nekoliko spojeva i alkohol, koji deluju kao jak antiseptik i drže podalje štetne bakterije i gljivice. Dovoljno je da ispunite malu posudu sa listerine tečnosti za ispiranje usta, sirćetom i nerazređenim sokom od limuna. Potopite noge deset do petnaest minuta dnevno, a zatim nežno izribajte zahvaćeno područje četkicom za zube.Postupak ponavljajte svakodnevno dok umesto zaraženog nokta ne izraste novi.Može biti malo bolno, pogotovo ako je žulj već pukao, ali će isušiti mesto gde je žulj i znatno ubrzati lečenje. Svako ga ima u kupatilu i sjajan je za lečenje ovakvih rana.